× Artikel Pitedah Ringkes Poster Video

Maca Al-Qur’an Rikala Wektu-Wektu Terlarang (Membaca Al-Qur’an Saat Waktu-Waktu Terlarang)

Maca Al-Qur’an Rikala Wektu-Wektu Terlarang (Membaca Al-Qur’an Saat Waktu-Waktu Terlarang)

MACA AL-QUR’AN RIKALA WEKTU-WEKTU TERLARANG

Sing Nulis: Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta

Fatwa Nomer 6914

PITAKONAN:

Punopo hukumipun maos Al-Qur’an ing wekdal mboten dipun paringaken (inggih punika wekdal srengenge mletek lan srengenge sumerep) kaliyan kagem nglampahi shalat, sakepripun ingkang sampun dipunsebataken teng saklebeting hadis Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam?

WANGSULAN:

Babagan kiye diolihena kanggo maca Al-Qur’an rikala wektu-wektu sing ora diolihena kaya dene sing wis kasebut neng pitakonan, jalaran larangan sing kasebut ora neng babagan kiye (yakuwe larangan sing mbatesi nglakoni shalat). Hukum asale yakuwe diolihena neng babagan maca Al-Qur’an. Syari’at Islam nganjuraken maca Al-Qur’an saben wektu sing wis diatur lan diajaraken neng Agama Islam.

Wabillahittaufiq wa shalallahu ‘ala nabiyyina Muhammad wa ‘ala alihi wa shahbihi ajma’in.

TERJEMAHAN

MEMBACA AL QUR’AN SAAT WAKTU-WAKTU TERLARANG

Penulis: Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta

Fatwa nomor 6914

PERTANYAAN:

Apa hukumnya membaca Al-Qur’an pada saat-saat terlarang (yaitu saat matahari terbit dan matahari terbenam) dan tidak diperbolehkan untuk mengerjakan shalat, sebagaimana yang telah disebutkan dalam hadis Rasulullah shalallahu ‘alaihi wa sallam?

JAWABAN:

Hal ini diperbolehkan untuk membaca Al-Quran pada saat-saat terlarang sebagaimana yang telah disebutkan dalam pertanyaan, karena larangan yang disebutkan tidak dalam hal ini (yaitu larangan terbatas pada mengerjakan shalat). Hukum asal adalah diperbolehkan dalam hal membaca Al-Qur’an. Syariat Islam mennganjurkan membaca Al-Qur’an setiap saat sesuai aturan dan yang telah diajarkan dalam Agama Islam.

Wabillahittaufiq wa shalallahu ‘ala nabiyyina Muhammad wa ‘ala alihi wa shahbihi ajma’in.

Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta

Ketua             : ‘Abdul ‘Aziz bin ‘Abdullah bin Baz

Wakil Ketua : ‘Abdul Razzaq ‘Afify

Anggota       :

1. ‘Abdullah bin Qa’ud

2. ‘Abdullah bin Ghudayyan

Wallahu ta’ala a’lam bishawab

TERJEMAHAN DARI:

http://www.alifta.com/Fatawa/FatawaChapters.aspx?View=Page&BookID=7&PageID=1135&back=true

Poster Lainnya

Poster Dakwah Salafy Ngapak 1357
Poster Dakwah Salafy Ngapak 615
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1073
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1192
Poster Dakwah Salafy Ngapak 493
Poster Dakwah Salafy Ngapak 241

Video

Larangan Mencela Penyakit

Larangan Mencela Penyakit

Pemateri: Asy Syaikh Kholid bin Dhahawi Adz Dzaifiri Hafidzahulloh

Pitedah Ringkes

Artikel