× Artikel Pitedah Ringkes Poster Video

Wudhu Nganggo Bensin

Wudhu Nganggo Bensin

Pitakone:

Apa diolihena nglakoni wudhu nganggo bensin?

Wangsulane:

Ora diolihena, jalaran ora kalebu diarani banyu neng syariat, lan jenenge banyu ora kaya bensin. Allooh subhanahu wa ta’alla ngendika:

فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا

bar kuwe nek rika ora nemu banyu, lakonana tayamum nganggo lemah sing resik. (Al Maidah: 6)

 

Lan bensin ora kalebu banyu nek diarteni mutlak lan ora kalebu banyu nek artine sekang ukara.

Majmuu ‘Fatawaa, Bab.10 Halaman.19

 

Diowahi setitik terjemahan sekang : http://www.fatwaislam.com

Poster Lainnya

Poster Dakwah Salafy Ngapak 1263
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1231
Poster Dakwah Salafy Ngapak 677
Poster Dakwah Salafy Ngapak 275
Poster Dakwah Salafy Ngapak 921
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1369

Video

5 Golongan Syuhada (Orang yang Mati Syahid)

5 Golongan Syuhada (Orang yang Mati Syahid)

Ringkasan Video:

Orang yang mati syahid ada 5 golongan:

  1. Orang yang mati karena ditimpa wabah tha’un
  2. Orang yang mati karena penyakit perut
  3. Orang yang mati tenggelam
  4. Orang yang mati reruntuhan bangunan
  5. Orang yang terbunuh di medan tempur (berjihad)

Pitedah Ringkes

Artikel