× Artikel Pitedah Ringkes Poster Video
Detail

Hukum Nganggo Kuku Palsu, Idep Palsu, Karo Lensa Kontak Mripat Sing Duweni Werna (Hukum Memakai Kuku Palsu, Bulu Mata Palsu, Dan Lensa Kontak Mata Berwarna)

berwarnaberwarna, bulu mata palsubulu mata palsu, kuku palsukuku palsu, lensa kontak matalensa kontak mata,

18 Dilihat

Harga

Rp.,-

Deskripsi

HUKUM NGANGGO KUKU PALSU, IDEP PALSU, KARO LENSA KONTAK MRIPAT SING DUWENI WERNA 

Sing Nulis: Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta

Fatwa Nomer 20840.

PITAKONAN:

Pinten-pinten pangagem ingkang dipun caosaken teng peken, kados dene kuku palsu, idep palsu, lan lensa kontak paningal ingkang nggadahi werno kagem ngowahi wernonipun paningal. Katah pitakenan babagan kosmetik puniko, amargi pangagem puniko sampun sumambrah teng kalangan piyantun estri. Kanthi mekaten mugi-mugi Paduka mugi kerso nuntun dhateng margi ingkang leres. Mugi Allah Ingkang Moho Kuwaos paring kesarasan dhumateng kito sedoyo.

WANGSULAN:

Ora kena nganggo kuku palsu, idep palsu, lan lensa kontak mripat sing nduweni werna, merga barang-barang kasebut mbebayani kanggo awak, lan barang-barang kasebut uga wis tumindak nglomboni lan ngowahi gaweane Allah subhanahu wa ta’ala.

Wabillahittaufiq wa shalallahu wa sallam ‘ala nabiyyina Muhammad wa ‘ala alihi wa shahbihi ajma’in.

TERJEMAHAN

HUKUM MEMAKAI KUKU PALSU, BULU MATA PALSU, DAN LENSA KONTAK MATA BERWARNA

Penulis: Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta)

Fatwa Nomor 20840.

PERTANYAAN:

Beberapa barang perhiasan yang tersedia di pasar, seperti kuku palsu, bulu mata palsu, dan lensa kontak mata berwarna untuk mengubah warna mata. Banyak pertanyaan tentang kosmetik tersebut, karena barang tersebut beredar luas di kalangan wanita. Dengan ini kami mengharap kepada Yang Mulia untuk membimbing kami yang ke jalan yang benar. Semoga Allah ta’ala menjaga kita semua.

JAWABAN:

Hal ini tidak diperbolehkan untuk memakai kuku palsu, bulu mata palsu, dan lensa kontak mata berwarna, karena barang tersebut berbahaya bagi tubuh, dan barang tersebut juga melakukan penipuan dan mengubah ciptaan Allah subhanahu wa ta’ala.

Wabillahittaufiq wa shalallahu wa sallam ‘ala nabiyyina Muhammad wa ‘ala alihi wa shahbihi ajma’in.

Al-Lajnah ad-Daimah lil Buhuts al-Ilmiah wal al-Ifta

Ketua     :

‘Abdul ‘Aziz bin ‘Abdullah al-Syaikh.

Anggota:

1. ‘Abdullah Ibnu Ghudayyan.

2. Shalih Fauzan al-Fauzan.

3. Bakr Abu Zayd.

Wallahu ta’ala a’lam

TERJEMAHAN DARI:

http://www.alifta.net/Fatawa/FatawaChapters.aspx?View=Page&BookID=7&PageID=6415&back=true

Detail Penjual

✅ Nama :

🏠 Alamat :

🏭 Usaha :

Hubungi Penjual

Pilihan Lainnya

Lihat Semua