× Artikel Pitedah Ringkes Poster Video

Apa Diolihena Nganggo Toilet Gaya Barat?

Apa Diolihena Nganggo Toilet Gaya Barat?

Pitakone:

Apa Diolihena Nganggo Toilet Gaya Barat ?

Wangsulane:

Kabeh pujian kanggo Allooh karo ketentreman lan barokah kanggo Rosulle, keluargane, lan para shahabate, Amma ba’du:

Diolihena nganggo macem-macem jenis toilet nanging sing penting bisa  nglindungi awak lan klambi sekang najis pas ngetokena hadats (BAB/BAK). Sewise rampung anggone ngetokena hadats, rika kudu taat karo hukum Islam yakue nglakoni Istijmar (wawik karo bahan sing atos sekang Buang Air Besar (BAB) utawa Buang Air Kecil (BAK)) utawane Istinja’ (wawik karo banyu  sekang Buang Air Besar (BAB) utawa Buang Air Kecil (BAK)) lan kuwe lewih apik dilakoni loro-lorone. Istijmar dadi cukup nek dilakoni karo barang sing wis diresiki (misale: tissue/kertas) asal kuwe dilakoni ping telu utawane lewih, kaya dene Rasulullooh shalalloohu ‘alaihi wassalam ngendika:” Slametena awake rika sekang banyu uyuh, sebab kuwe penyebab utama hukumane neng kubur.”

Rasulullooh shalalloohu ‘alaihi wassalam nglarang Istijmar kurang sekang telung watu. Nek telung watu ora cukup, lewih apik dienggo, nanging lewih apik nganggo jumlah sing ganjil, kaya dene Rasulullooh shalalloohu ‘alaihi wassalam ngendika : Sapa bae sing nglakoni Istijmar kudu nganggo cacahe watu ganjil.

wabillahi taufiq, semoga  berkah lan keselamatan kanggo Rasulullooh shalalloohu ‘alaihi wassalam , keluargane lan para shahabate.

Komisi Tetap Untuk Riset dan Fatwa KSA.

Ketua: Asy Syaikh Abdul Azis bin Abdullah bin Baz

Wakil Ketua: Asy Syaikh `Abdul-Razzaq `Afify

Anggota:

Asy Syaikh `Abdullah ibn Ghudayyan

Asy Syaikh  `Abdullah ibn Qa`ud

Terjemahan sekang:

http://www.alifta.com

Poster Lainnya

Poster Dakwah Salafy Ngapak 117
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1403
Poster Dakwah Salafy Ngapak 719
Poster Dakwah Salafy Ngapak 544
Poster Dakwah Salafy Ngapak 988
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1046

Video

Menghadapi Kesulitan

Menghadapi Kesulitan

💎 VIDEO FAWAID 💎
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🗒 MENGHADAPI KESULITAN

📚 Pemateri:

🎙 Al-Ustadz MUHAMMAD BIN ‘UMAR AS-SEWED حفظه الله

⏱ Durasi Video: [02:08]

📲 SEBARKAN DAN BERGABUNGLAH BERSAMA KAMI:
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🖼 TELEGRAM:
https://telegram.me/salafyngapak

🌏 WEBSITE :
https://salafyngapak.com/kategori/video/

Pitedah Ringkes

Artikel