× Artikel Pitedah Ringkes Poster Video

Hukum Wudhu Nganggo Banyu Segara

Hukum Wudhu Nganggo Banyu Segara

Sing Nulis: Komite Tetep Kanggo Riset Ilmiah Lan Fatwa Kerajaan Saudi Arabia

Fatwa no. 7604; Bab 5; Halaman  75

Pitakone:

Apa diolihaken nglakoni wudhu nganggo banyu segara? Nek inyong neng tengah segara bar kuwe olih banyu biasa, inyong kudu nglakoni wudhu nganggo banyu biasa utawa banyu segara? Ana wong ngomong nek perkara kuwe ora diolihena nglakoni wudhu nganggo banyu segara kecuali nek ana kebutuhan, ananging liyane ngomong nek kuwe ora diolihena babar blas. Inyong njaluk saran lan moga-moga Allooh njaga awake panjenengan.

Wangsulane:

Alhamdulillaah ashalatu wa salamu ‘ala nabiyuna Muhammad wa ‘ala alihi wa ashabihi ajmain, amma ba’du:

Perkara kiye diolihen yakue banyu segara dinggo wudhu, kaya dene Rasulullooh shalalloohu ‘alahi wassalam wis dawuh:

 هُوَ الطَّهُوْرُ مَاؤُهُ، الْحِلُّ مَيْتَتُهُ

“Banyu segara kuwe suci, (lan) halal bathange.”

Ora nana bedane neng perkara kiye . apa rika wis duwe banyu seger (banyu biasa) kanggo nglakoni wudhu utawane ora.

Wabillaahi taufiq. Moga-moga ketentreman lan rahmat kanggo Nabi Muhammad shalalloohu ‘alahi wassalam, keluargane, lan sahabate

Komite Tetep Kanggo Riset Ilmiah Lan Fatwa

Ketua: ` Abdul `Aziz bin` Abdullah bin Baz

Wakil Ketua: ` Abdul-Razzaq `Afify

Anggota  :

`Abdullah bin Qa` ud

`Abdullah bin Ghudayyan

Terjemahan sekang: http://www.alifta.com

Poster Lainnya

Poster Dakwah Salafy Ngapak 86
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1150
Ketakwaan
Poster Dakwah Salafy Ngapak 644
Poster Dakwah Salafy Ngapak 1353
Poster Dakwah Salafy Ngapak 381

Video

Bersemengat Menuntut Ilmu Agama

Bersemengat Menuntut Ilmu Agama

Pembicara: Al-Ustadz Maimun al-Yastawi hafizhahullah ta’ala

(Pengajar di Ma’had al-Manshuroh Purbalingga Jawa Tengah)

Pitedah Ringkes

Artikel